Willem de Ridder’s Endless Easter Parade

Ter nagedachtenis aan Willem de Ridder, verhalenverteller, levenskunstenaar en inspirator voor velen, die mijn leven enorm beïnvloed heeft. En niet alleen dat van mij.

Een bonte parade van mensen die door hem zijn geïnspireerd en hem deze dag van de wederopstanding eren. Op initiatief van Aïda de Ridder, ons enige nazaad.

Komt allen en beleef met ons de spirit van Willem de Ridder.

Poster by Aïda de Ridder

Dit was mijn korte musicale bijdrage voor mijn geliefde Willem, vader van mijn dochter.

We hebben zoveel gedaan samen. Ik ontmoette Willem door de Radiola Salon, een uur in het programma van Han Reiziger waarin Willem de Ridder opgestuurde cassettes draaide zonder van te voren de enveloppe geopend te hebben. Dit was mijn introductie tot radio maken. Hij draaide een song van mij en nog geen jaar later mocht ik het adres omroepen waar de tapes naartoe gestuurd konden worden en nog een jaar later beheerde ik het Radiola Archief met honderden cassettes. Waarvan sommigen nu in het archief liggen van het Allard Pierson Museum in Amsterdam, inclusief mijn door Willem gemixte cassette CORA. Nu uit op Dubbel LP.

Met Willem heb ik veel met geluid gewerkt. Muziek en hoorspelen. Meer daarover vind je hier.

We hebben de New Ancient Sex Academy samen opgericht. En ik werd Nederlands eerste en bekendste sekscoach.

En we hebben een prachtige dochter op de wereld gezet.
Aïda de Ridder.

Zij maakte bovenstaande poster voor Paradiso.

R.I.P Lieve Willem de Ridder

Familie de Ridder eind jaren 80, foto Wink van Kempen.